Menu Close
6e jaar doorstroom domeinoverschrijdend

Moderne Talen-Wetenschappen

Ontdek de universele taal van kennis door de lens van culturele diversiteit. In de studierichting Moderne Talen-Wetenschappen smeden we de sleutels tot begrip, waar taal en wetenschap elkaar ontmoeten en de grenzen van onze wereld verbreden.

Wat ga je leren?
In deze boeiende studierichting krijgen leerlingen de kans om zowel hun taalvaardigheid als hun wetenschappelijke kennis te ontwikkelen. De leerlingen verwerven een brede basis in de moderne talen Nederlands, Engels, Frans en Duits, terwijl ook de fundamenten van de wetenschap worden benadrukt, zoals biologie, chemie, fysica en wiskunde.

Leerlingen zullen niet alleen de grammatica, literatuur en cultuur van moderne talen verkennen, maar ook kritisch denken, analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen ontwikkelen door middel van wetenschappelijke experimenten, onderzoek en projecten. Ze zullen leren hoe ze complexe vraagstukken kunnen benaderen, hypothesen kunnen formuleren en empirisch bewijs kunnen verzamelen om hun conclusies te ondersteunen.

Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, worden leerlingen aangemoedigd om hun creativiteit, nieuwsgierigheid en passie voor leren te cultiveren. Ze zullen worden uitgedaagd om verbanden te leggen tussen verschillende disciplines, innovatieve oplossingen te bedenken voor hedendaagse problemen en bij te dragen aan een beter begrip van de wereld om hen heen.

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt interesse in zowel taal als wetenschap en wilt graag een brede kennis opbouwen in beide vakgebieden.
  • Je bent nieuwsgierig van aard en vindt het leuk om verschillende talen en culturen te verkennen, terwijl je ook interesse hebt in wetenschappelijke concepten en ontdekkingen.
  • Je bent goed in het analyseren van informatie, kritisch denken en het oplossen van problemen, en je wilt deze vaardigheden toepassen op zowel taalkundige als wetenschappelijke vraagstukken.
  • Je bent bereid om hard te werken en uitdagende concepten te begrijpen, zelfs als ze complex zijn, en je bent enthousiast over het idee om verbanden te leggen tussen verschillende disciplines.
  • Je bent klaar om de uitdagingen van de moderne wereld aan te gaan als een wereldburger en denker van de toekomst, met een diepgaand begrip van zowel taal als wetenschap.

Toekomstmogelijkheden
Deze richting bereidt je voor op tal van vervolgrichtingen in het hoger onderwijs in de domeinen taalwetenschap, sociale wetenschappen, zuivere wetenschappen (chemie, fysica, biologie, biochemie, geografie,…), gezondheidswetenschappen,…

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
3
Engels
2
Frans
3
Wiskunde
3
Geschiedenis en Burgerschap
2
Module EFC-Studiekeuze
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Wiskunde i.f.v. wetenschappen
2
Uitgebreide Chemie
2
Uitgebreide Fysica
2
Uitgebreide Biologie
2
Uitgebreide Aardrijkskunde
1
Flexuur wetenschappen
1
Frans+
1
Engels+
1
Nederlands+
1
Duits
2
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Mentaal welzijn
STEM
Mediawijsheid