Menu Close

Praktisch

Eerste schooldag

Op de eerste schooldag staat ons schoolteam klaar om alle leerlingen te verwelkomen.

We besteden uiteraard speciale aandacht aan de eerstejaars. Zij worden al van aan de schoolpoort begeleid en maken tijdens de eerste schooldag kennis met hun nieuwe medeleerlingen en de leerkrachten.

Een lijst met schoolbenodigdheden krijg je voor het schooljaar begint in de bus. Zo weten ouders precies wat leerlingen nodig hebben en vermijden we onnodige aankopen.

Boeken

We werken voor de aankoop van de hand- en werkboeken via een externe partner. Het is de bedoeling dat u zelf via de website de boeken voor de richting van uw zoon of dochter bestelt. De afrekening van deze boeken regelt u rechtstreeks met de externe partner. 

Denk eraan om de bestelling tijdig te plaatsen! De boeken worden nadien bij u aan huis geleverd.

Vriendschapsdagen

Om onze eerstejaarsleerlingen zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe school en hun nieuwe klasgenoten, organiseert onze school al tijdens de eerste weken van het schooljaar de Vriendschapsdagen, een driedaagse uitstap naar Kattevenia in Genk. Zo nemen ze een vliegende start voor hun eerste schooljaar in onze school.

Afwezigheid

Ouders lichten onze school zo snel mogelijk in wanneer hun zoon of dochter afwezig is. Dit kan telefonisch (012/671435) of via een bericht in Smartschool aan Wouter Jacobs.

De leerling bezorgt een doktersbewijs of een briefje van de ouders op het secretariaat op de eerste dag dat hij of zij terug op school aanwezig is. In de weekplanner vindt u 4 strookjes waarmee u de afwezigheid van uw zoon of dochter kan melden.
Ouders worden door de school ook steeds op de hoogte gebracht van de afwezigheid van hun zoon of dochter.
We controleren meermaals per dag de afwezigheden in onze school.

Wanneer een leerling ziek wordt wanneer hij op school is, dan brengen we  steeds de ouders op de hoogte.

Middagpauzes

Leerlingen blijven tijdens de middagpauze steeds onder toezicht op school!

Tijdens de pauzes kunnen leerlingen frisdrank kopen aan een automaat. Onze school biedt geen warme maaltijden aan maar leerlingen kunnen ’s ochtends een broodje bestellen. Er is keuze uit verschillende belegde broodjes.

Studieopvang

Leerlingen kunnen op maandag, dinsdag en donderdag tijdens het 8e uur (15u25-16u15) in de begeleide huiswerkklas blijven. Onder begeleiding van een leerkracht bereiden ze hun taken en toetsen voor de volgende dagen voor.

Smartschool

Onze school verzorgt de communicatie met ouders vooral via het Smartschoolplatform. Op dit platform vind je naast een module om te mailen ook informatie terug over de toetsen en taken, het lessenrooster en de elektronische agenda.

Ouders ontvangen een aparte login voor Smartschool. Het is belangrijk dat je als ouder je eigen login gebruikt en deze login niet deelt met je kind, zodat we steeds zeker zijn met wie we communiceren.

De Lijn

Onze school wordt omringd door verschillende bushaltes:

  • halte Borgloon De Linde
  • halte Borgloon Rusthuis
  • halte Borgloon Kanunnik Daristraat
  • halte Borgloon Graaf Lodewijkplein

CLB en GrOw-team

Ons team wordt ondersteund door CLB Nova en GrOw-team.

Voor meer info over hoe wij omgaan met zorgvragen, kan u contact opnemen met ons via het telefoonnummer van de school of via info@atheneumborgloon.be.

 

Benieuwd hoe we onze missie realiseren?