Menu Close
6e jaar doorstroom domeinoverschrijdend

Economie-Moderne Talen

Niet alleen onthullen we de taal van het bedrijfsleven, maar ook de kracht van interculturele communicatie en wereldwijde verbindingen. In de studierichting Economie-Moderne Talen smeden we niet alleen zakelijke strategieën, maar ook culturele bruggen naar succes in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

Wat ga je leren?

In deze studierichting krijgen leerlingen de kans om zowel de fundamenten van de economie als de moderne talen te verkennen. De leerlingen verwerven een sterke basis in economische principes, bedrijfskunde en financiën, maar ook de vaardigheden in de moderne talen Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Ze zullen leren hoe ze economische concepten kunnen toepassen op real-world situaties, hoe ze bedrijfsstrategieën kunnen analyseren en hoe ze effectief kunnen communiceren in een internationale omgeving.

Naast het ontwikkelen van zakelijke en taalvaardigheden, worden leerlingen aangemoedigd om kritisch te denken, probleemoplossend vermogen te ontwikkelen en interculturele competenties te verbeteren. Ze zullen leren hoe ze culturele verschillen kunnen overbruggen, hoe ze effectief kunnen samenwerken in multiculturele teams en hoe ze zich kunnen aanpassen aan een snel veranderende wereld.

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt interesse in zowel economie als moderne talen en wilt graag een brede kennis opbouwen in beide vakgebieden.
  • Je bent nieuwsgierig naar hoe economische principes van toepassing zijn op de wereld van internationale handel, marketing en financiën.
  • Je hebt een passie voor taal en communicatie en wilt je vaardigheden in moderne talen zoals Engels, Frans en Duits ontwikkelen.
  • Je hebt een open geest en bent geïnteresseerd in het verkennen van verschillende culturen en het begrijpen van de wereldwijde marktdynamiek.

Toekomstmogelijkheden
Economie-Moderne talen is een theoretische en abstracte richting, die voorbereidt op een richting in het hoger onderwijs zoals Handelswetenschappen, Toegepaste Economische Wetenschappen, Communicatiewetenschappen, Office Management, Toegepaste Taalkunde, Rechtspraktijk… Je hebt een ruime keuze. 

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
3
Engels
2
Frans
3
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen
2
Geschiedenis en Burgerschap
2
Aardrijkskunde
1
Module EFC-Studiekeuze
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Economie en Bedrijfswetenschappen
4
Frans+
1
Engels+
1
Nederlands +
1
Duits
2
Wiskunde i.f.v. economie
1
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Mentaal welzijn
STEM
Mediawijsheid