Menu Close
5e jaar doorstroom domeinoverschrijdend

Latijn-Moderne talen

In de studierichting Latijn-Moderne Talen ontdekken we niet alleen de kracht van taal, maar ook de tijdloze wijsheid van het verleden, en gebruiken we die als brandstof voor onze toekomstige veranderingen.

Wat ga je leren?
De studierichting Latijn-Moderne Talen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Een brede algemene vorming wordt gecombineerd met een uitgebreid aanbod Latijn en een uitgebreid pakket moderne talen. Via de analyse van klassieke literatuur verwerf je inzicht in de cultuur van de klassieke oudheid. Je bestudeert de taal als systeem, werkt aan je communicatievaardigheden in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans en verdiept je in literatuur.  

Is deze richting iets voor jou?

  • Je leest en analyseert graag literatuur, zowel in het Latijn, als in andere moderne vreemde talen.
  • Je hebt interesse in cultuur, zowel in de eigentijdse cultuur als in de Romeinse cultuur.
  • Je bent gemotiveerd om verschillende moderne vreemde talen te analyseren en om je communicatievaardigheden in de verschillende talen te verbeteren.
  • Je bent taalvaardig en communicatief.

Toekomstmogelijkheden
Wanneer je bent afgestudeerd in deze richting, heb je keuze uit een brede waaier van bachelor- en masteropleidingen in de domeinen van de letteren, de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen. Een Master Taal- en Letterkunde, Politieke Wetenschappen, Communicatiewetenschappen, Journalistiek, Wijsbegeerte, Geschiedenis, Cultuurwetenschappen of Rechten? Dat kan perfect na deze richting. Wil je liever een Bachelor Toegepaste Taalkunde, Bachelor Toegepaste Psychologie, Bachelor Rechtspraktijk of Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volgen, dan kan dat eveneens.

 

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
4
Engels
2
Frans
3
Wiskunde
2
Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis en Burgerschap
2
Aardrijkskunde
1
Module EFC-Artistieke Opvoeding
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Latijn
4
Frans+
1
Engels+
1
Nederlands +
1
Duits
2
Spaans
2
Taalwetenschap
1
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Fysiek welzijn + EHBO
STEM