Menu Close
5e jaar doorstroom domeingebonden

Informatica- en Communicatiewetenschappen

Niet alleen ontsluiten we de geheimen van data en computerwetenschappen, maar smeden we ook de verbindingen van de toekomst. In de studierichting Informatica- en Communicatiewetenschappen verkennen we niet alleen de kracht van technologie, maar ook de impact ervan op onze samenleving, en worden we de architecten van een digitaal en verbonden tijdperk.

Wat ga je leren?

Leerlingen die de richting Informatica- en Communicatiewetenschappen volgen, krijgen de kans om zich te verdiepen in de technische aspecten van informatietechnologie. Softwareontwikkeling, digitaal databeheer, het opzetten en onderhouden van computernetwerken en Internet of Things (IoT) zijn lesonderwerpen die uitgediept worden in deze studierichting. 

Leerlingen zullen niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktische ervaring opdoen door middel van hands-on projecten en experimenten. 

Naast het ontwikkelen van technische vaardigheden, worden leerlingen aangemoedigd om kritisch te denken, probleemoplossend vermogen te ontwikkelen en creatieve oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. 

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt interesse in computers, technologie en softwareontwikkeling.
  • Je bent nieuwsgierig naar hoe computersystemen werken en wilt meer leren over programmeren en software-engineering.
  • Je geniet van het oplossen van problemen en vindt het leuk om logisch na te denken en complexe vraagstukken aan te pakken.
  • Je bent geïnteresseerd in het creëren van innovatieve technologische oplossingen en het ontwikkelen van nieuwe softwaretoepassingen.
  • Je hebt sterke wiskundige en analytische vaardigheden en kunt goed abstract denken.
  • Je bent bereid om continu te leren en jezelf bij te scholen in een snel veranderend technologisch landschap.
  • Je bent enthousiast over een carrière in de IT-sector en wilt je vaardigheden gebruiken om bij te dragen aan de digitale transformatie van de samenleving.

Toekomstmogelijkheden

Deze studierichting biedt een perfecte voorbereiding om verder te studeren in de domeinen informatica, digitale media of elektronica.

Deze studierichting bereidt je voor op volgende vervolgrichtingen: Informatica, Computerwetenschappen, Elektronica – ICT, Grafische en Digitale Media, Informatiemanagement en multimedia, Educatieve master / bachelor.

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
4
Engels
2
Frans
2
Natuurwetenschappen
1
Wiskunde
2
Geschiedenis en Burgerschap
1
Aardrijkskunde
1
Module EFC-Artistieke Opvoeding
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Informaticawetenschappen
6
Wiskunde i.f.v. wetenschappen
2
Elektriciteit
2
Elektronica
1
STEM-Engineering
1
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Fysiek welzijn + EHBO
STEM