Menu Close
3e jaar doorstroom domeinoverschrijdend

Moderne Talen

Moderne talen: waar elke les een ontdekkingsreis is naar nieuwe culturen en perspectieven, en waar taalvaardigheid de deuren opent naar een wereld vol mogelijkheden.

Wat ga je leren?
Naast een brede algemene basisvorming verbeter je jouw vaardigheden in de moderne talen Nederlands, Engels, Frans en Duits. Je zal niet alleen de grammatica en woordenschat van de taal leren, maar ook de culturele achtergrond, literatuur, kunst en geschiedenis die ermee verbonden zijn. Verder doe je aan tekstanalyse. Dit zal je taalgevoel en je leesvaardigheid aanscherpen. Je beleeft de literaire en beeldende kracht van teksten, leert ervan te genieten en er creatief mee om te gaan. 

Is deze richting iets voor jou?

  • Je hebt een passie voor taal en bent geïnteresseerd in het leren van nieuwe talen.
  • Je geniet van het verkennen van verschillende culturen en bent nieuwsgierig naar de achtergrond en tradities van andere landen.
  • Je vindt het leuk om te communiceren met mensen uit verschillende culturele achtergronden en hebt interesse in interculturele communicatie.
  • Je bent creatief en vindt het leuk om je uit te drukken door middel van taal, bijvoorbeeld door middel van schrijven, spreken of vertalen.

Toekomstmogelijkheden
In de derde graad kan je kiezen tussen de volgende studierichtingen binnen de doorstroomfinaliteit: Moderne Talen, Economie-Moderne Talen en  Moderne Talen-Wetenschappen. 

Basisvorming
Lesuren/week
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
4
Engels
3
Frans
3
Wiskunde
4
Biologie
1
Chemie
1
Fysica
1
Geschiedenis
2
Aardrijkskunde
1
Module Burgerschap-ICT
1
Artistieke Opvoeding
1
Flexuur wetenschappen
1
Specifieke vorming
Lesuren/week
Engels+
1
Frans+
1
Duits
2
Differentiatie
Lesuren/week
LIFT UP
1
Project
Fysiek welzijn + EHBO
STEM