Menu Close

Leerlingen ontdekken Valencia en Londen

Leren, ontdekken en beleven tijdens GWP's

Leren, ontdekken en beleven versterken elkaar in Atheneum Borgloon. Daarom gaan onze leerlingen van het 4e en het 6e jaar elk jaar op Geïntegreerde Werkperiode in het buitenland. De bestemming wordt door de leerlingen  gekozen en tijdens een GWP-dag bereiden de leerlingen zelf hun bezoek voor. Dit jaar verbreedden de leerlingen tussen 18 en 22 maart hun horizonten in Londen en Valencia.

Dit jaar brachten de leerlingen van het 4e jaar net voor de brexit nog een bezoek aan Londen. Het werd een drukke, vermoeiende maar zeer geslaagde uitstap. Niet alleen brachten ze een bezoek aan heel wat bekende monumenten en plaatsen, elk team kreeg ook specifieke opdrachten voorgeschoteld. Bij deze opdrachten stonden contacten met Londenaren centraal. Zo oefenden ze de leerstof van de voorbije jaren  in een superrealistische situatie.

De 6e jaars kozen Valencia als bestemming. Ook al is deze stad minder bekend dan Barcelona of Madrid, toch valt er heel wat leuks te zien in deze stad. De kathedraal is een echte eye-catcher, de Mercado Central moet je absoluut eens bezocht hebben voor zijn lokale producten en het Nationale Keramiekmuseum behoort tot de topattracties. Deze uitstap was ideaal voor de leerlingen Moderne Talen om hun kennis in een levensechte situatie te toetsen, maar ook voor de anderen was het een fijne trip die hen heel wat bijbracht.

Voor de thuisblijvers waren er ook heel wat leerrijke activiteiten voorzien zoals onder andere een bezoek aan de tentoonstelling Stonehenge in het Gallo-Romeins Museum.

 
 
 
 
 
 
 
GWP Londen
GWP Valencia
GWP Londen
GWP Londen

Kom jij volgend jaar ook naar Atheneum Borgloon?