Menu Close

GSM-loze dag in Atheneum Borgloon

Vandaag organiseert het Atheneum in Borgloon een gsm-loze dag. De leerlingen moeten hun gsm vandaag dus links laten liggen. En opvallend: het initiatief komt niet van de directie of de leerkrachten, maar wél van de leerlingen.

Het Atheneum in Borgloon organiseert vandaag een gsm-loze dag. Een dag zonder gsm dus. “De leerlingen mogen hun gsm sowieso al niet binnen het schoolgebouw gebruiken, maar vandaag kijken we er ook op toe dat ze hun smartphone ook niet op de speelplaats tijdens de speeltijden gebruiken”, vertelt directeur Sigi Roosen aan Daan Masset in Start Je Dag op Radio 2 Limburg. “We merken dat de leerlingen verknocht zijn aan hun gsm. Ze halen het toestel te pas en te onpas boven. Zelfs in de klas is het voor sommigen moeilijk om hun smartphone links te laten liggen.” 

Op vraag van leerlingen

Het initiatief komt raar maar waar niet van de school zelf, maar wel van de leerlingen. “Sinds het begin van het schooljaar krijgen we van enkele leerlingen de vraag of we op school eens een dag zonder gsm konden organiseren. Zij misten het sociale contact met andere leerlingen op de speelplaats”, zegt Roosen. 

Activiteiten

“Er zullen ongetwijfeld leerlingen zijn die het er moeilijk mee zullen hebben om een dag zonder gsm door het leven te gaan, maar we proberen er een toffe dag van te maken door verschillende activiteiten te organiseren. Zo heeft de leerlingenraad bijvoorbeeld een zakloop georganiseerd en een wedstrijdje gsm-werpen. Dat laatste gebeurt met oude gsm’s weliswaar”, lacht directeur Roosen. 

Project

Naast al die activiteiten hebben de leerlingen van de richting Handel en Ondernemen ook nog een project opgestart rond het inzamelen van gsm’s. “De leerlingen zamelen voor de organisaties BelBos en Recupel oude gsm’s in. Per gsm die ingezameld wordt, wordt een boom geplant. Zo werken de leerlingen ook nog eens mee aan het milieu”, zegt directeur Roosen nog.

bron: Radio 2 Limburg

https://radio2.be/limburg/gsm-loze-dag-in-het-atheneum-borgloon

Kom jij volgend jaar ook naar Atheneum Borgloon?